Top 5 locuri de vizitat în Bistrița- Năsăud

Deși multe ori este omis de pe lista județelor cu cel mai mare potențial turistic, județul Bistrița- Năsăud este unul deosebit, având peisaje unice în țară, care rămân imprimate în inimile și mințile celor care le privesc.

Iată, în continuare, un top 5 al locurilorce merită vizitate în timpul unei vacanțe în Bistrița- Năsăud.

  1. Orașul Sângeorz- Băi

Orașul este situat în partea de nord-est a județului, la poalele Munților Rodnei, la aproximativ 40 de minute de reședința de județ, municipiul Bistrița. El surprinde prin izvoarele sale de apă minerală, care au un efect benefic asupra organismului uman, având eficacitate mare în tratarea unor boli precum bolile tubului digestiv, boli respiratorii sau afecțiuni ale aparatului locomotor.

Stațiunea beneficiază de baza de tratament care se găsește în incinta Hotelului Hebe. Apele minerale din zonă sunt foarte apreciate şi căutate de cei care au probleme de sănătate și nu numai. Staţiunea oferă servicii de calitate şi aşteaptă vizitatori pe tot parcursul anului.

  1. Mănăstiri și muzee

Celor care, în călătoriile lor, caută să fie aproape de Dumnezeu, județul Bistrița- Năsăud le oferă o adevărată oază de liniște prin mănăstirile pe care le găzduiește. Mănăstirea Cormaia, din apropiere de orașul Sângeorz- Băi, Mănăstirea Ilva Mare, din comuna cu același nume și Mănăstirea Sfânta Treime din comuna Bichigiu sunt doar câteva dintre lăcașurile de cult pe care le puteți vizita.

Pe de altă parte, dacă sunteți pasionat de istorie, în județ puteți găsi și muzee: Muzeul Memorial „Liviu Rebreanu” (din localitatea Liviu Rebreanu), Muzeul Memorial „George Coșbuc” (din localitatea Coșbuc) și Muzeul de Artă Comparată din Sângeorz- Băi fiind printre cele mai cunoscute.

  1. Poiana cu narcise

Aflată la 7 km de localitatea Valea Vinului, pe vârful Saca, Poiana cu narcise este una dintre cele mai spectaculoase locuri din întreaga țară. Începând cu luna aprilie, întreaga poiană se umple de un covor alb, de o rară frumusețe.

  1. Castelul Dracula

Castelul Dracula, din Pasul Tihuța, este locul ideal pentru orice om care a auzit legenda vampirului Dracula, din romanul lui Bram Stoker. La singurul hotel de tip castel din România se organizează binecunoscute baluri mascate, cum este cel de Halloween, când sute de oameni din întreaga lume se adună pentru a petrece în casa înfricoșătorului vampir.

  1. Lacul Colibița

Cunoscut și sub numele de „Marea de la munte”, lacul de la Colibița atrage anual mii de turiști. În orice perioadă vrei să vizitezi zona, mereu se întâmplă câte ceva.

Mai multe detalii aici: Colibița

 

Claudia Scuturici
Claudia Scuturici
Sunt elevă în clasa a XI-a la Colegiului Național „Andrei Mureșanu”, profil filologie- limbi străine. Sunt reporter de liceu în echipa școlii de 3 ani și am fost premiată la nivel național în cadrul unui concurs de poezie.
Articolul precedent
Articolul următor

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare