Cum să prepari ușor Sushi acasă

"în Coolinar/De simțit" "de POV21"

Se spune că dragostea trece prin stomac. Atunci de ce să nu ne surprindem partenerul, familia sau prietenii cu un preparat simplu și gustos?

Sushi-ul este unul din preparatele cele mai cunoscute la nivel internațional, fiind servit cu orez oțetit și combinat cu diverse ingrediente gătite sau crude.

Primul meu contact în bucătarie cu acest preparat a fost în urmă cu câțiva ani. Ca începător, am fost uimit de ușurința cu care se prepară și de gustul fantastic. Am început să experimentez și înafara rețetei, rezultatele fiind foarte bune. Lucrând o vreme cu un Sushi Chef din Asia, am avut ocazia să fur câteva metode diferite folosite la preparare.

Vestea bună, dragii mei, este că acest preparat nu îngrașă, orezul fiind o sursă de energie; și datorită faptului că se servește ocazional și cu ghimbir murat, sos de soia și pastă wasabi, corpul o să fie alimentat cu antioxidanți, proteine, fier și acizi Omega3. Shusi-ul variază în funcție de rețetă și bineînțeles, de preferințe, însă ingredientele principale sunt aceleași: orez, nori (foaie de alge marine), pește, soia, wasabi, ghimbir murat.

Luând un caz particular, Sushi Roll-urile sunt rulade care se prepară ușor și care necesită un minim de ingrediente.

California Roll- ingrediente și mod de preparare:

>o foaie de nuri

>somon afumat

>un avocado

>un castravete

>brânză Buko

>susan copt

Pentru două căni de orez avem nevoie de două căni de apă, 4 linguri de oțet, 3 linguri de zahar, 2 lingurițe de sare. Cantitatea de orez o clătim sub jet de apă până eliminăm amidonul de pe boabe. Se lasă la scurs și după, se pune la fiert cu cantitatea exactă de apă la foc mediu și se așteaptă ca apa dea în clocot. Între timp se prepară amestecul pentru acrirea orezului. Se amestecă într-un vas sarea, zahărul și oțetul până se dizolvă. După ce apa în clocot se acoperă cratița și se lasă mai fiarbă la foc moderat 7-9 minute, după care se ia de pe foc și se acoperă cu un prosop umed pentru încă căteva minute. Se transferă într-un bol mai mare pentru amestecarea cu combinația de oțet, sare și zahăr până se răcește, după care îl putem folosi. Începem prin a înfășura o planșetă de bambus într-o folie de plastic pe care așezăm foaia de nori. Presărăm un strat subțire de orez, având grijă aca în partea de jos rămână cam un cm din foaia de nori curată. Se întoarce astfel încât foaia de nori fie deasupra și se așează peste ea două fâșii de avocado, două fâșii lungi de castravete, felii de somon afumat și cu o linguriță se întinde puțină brânză Buko. Rulăm cu grijă totul în forma cilindrică cu ajutorul planșetei de bambus și acoperim cu susan. Cu un cuțit ascuțit îl tăiem felii egale și îl putem servi alături de puțin ghimbir murat, wasabi și sos soia.

Marc Florin

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*