Filme SF partea a 3-a

Inception (2010) Wow! Ce concept! Ce acțiune! Ce realizare! Aproape două ore am stat cu sufletul la gură, am fost captivat de desfășurarea lucrurilor, am primit de toate. Si sfârșitul e cum nici nu v-ați fi imaginat! Trebuie să-l vedeți! Nu va deveni niciodată un film de cult, dar pentru ceea ce este, un binemeritat EXCELENT.

Transformers (2007, 2009, 2011) Da, sunt fanul filmelor cu roboți bine realizate, nave spațiale, arme inteligente. Toate acestea oferite de seria Transformers. Ordinea filmelor e nesemnificativă. Totuși, cel din 2011, văzut la cinema în 3d e un deliciu pentru simțuri. Acțiune continuă, personaje inteligente sau frumoase, decoruri fascinante. Filme BUNE, de văzut!

Matrix (1999, 2003, 2003) Filme BUNE, însa pentru mine doar atât. Am văzut o mulțime de oameni fascinați de aceste filme. Si poate pe buna dreptate. Acțiunea e foarte bună, actorii de excepție, bugetul filmului pe măsură. Dar din punctul meu de vedere, ceea ce trebuia fructificat mai bine în aria SF-ului ca un concept interesant si inteligent a devenit un action-shooter. Totuși, se pliază unei seri cu prietenii la o bere.

Battle: Los Angeles (2011) Da, știu, ați mai văzut asta în nenumărate filme: extratereștrii ne invadează, începând cu marile orașe. Poate de asta are rating de doar 5 pe Imdb. Insă acest film m-a impresionat! Imagini extraordinare, personaje care chiar gândesc, nu doar reacționează, desfășurări de forțe remarcabile, atitudine militară profesionistă, efecte speciale autentice. Pentru un film despre invazii extraterestre, mi s-a părut EXCELENT. Recomand cu căldură!

Armageddon (1998) Filme cu meteoriți ce o să lovească planeta. Plictisitor? In majoritatea cazurilor da. In cazul de față…Un film de excepție! De data asta cu dramul de adevăr științific necesar. Vă va captiva de la cap la coada! Mult mai BUN decât e în ratingul pe Imdb!

Children of Men (2006) Cred că filmul a primit doar 8 pe Imdb pentru că a fost turnat în Anglia. Dacă ar fi fost făcut la Hollywood, ar fi luat spre 10! Splendid! Cu de toate. Actori inteligenți, acțiune bine construită, intrigă ireproșabilă. Si deși nu are o relevanță extraordinară pentru film, scenele de război din final mi s-au părut cele mai realistice dintre toate filmele pe care le-am văzut. Un film de colecție! EXCELENT e puțin spus!

Pitch Black (2000), The Chronicles of Riddick (2004) De le vizualizat în această ordine. Ambele cu Vin Diesel. Despre cum se descurcă câțiva oameni naufragiați pe o planeta extraterestră, plină de viețuitoare ostile și înspăimântătoare. Mi-au plăcut, chiar dacă le-am văzut de două ori. Aventuri, suspans, tehnologie! BUN.

Skyline (2010) Aventurile unui grup de oameni care încearcă să supraviețuiască unei invazii extraterestre, ați ghicit, tot în Los Angeles. De aceasta dată, filmul nu mai e povestit din perspectiva armatei. Totuși, are efecte speciale foarte bune, suspans permanent, distracție. Recomandat pentru fanii genului, un film BUN din aceasta perspectivă.

Artificial Intelligence: AI (2001) Cât de des vi s-a întâmplat ca un film SF să vă provoace lacrimi? De puține ori, evident. Si dacă mai pui în calcul și geniul lui Spielberg, într-o ecranizare de excepție, iese un film minunat. De văzut cu toată familia. Cuvintele sunt de prisos în continuare, pentru ca EXCELENT e puțin spus…

Dark City (1998) Poate o să vi se pară un film plin de clișee, cu teme consacrate în alte filme. Problema e că, probabil ca și mine, ați văzut filmul acesta după altele. Când de fapt, Dark City a inventat unele teme deja consacrate de SF. Foarte interesant, cu acțiune, concepte interesante și un final de maestru. Foarte BUN film!

Doom (2005) Da, ca și jocul pe calculator. Da, e aceeași temă. Același gen de personaje, care impușcă tot ce mișcă. Si chiar mișcă multe. In mod normal, mi se par foarte proaste filmele făcute după jocuri pe calculator. Acesta e o strălucită excepție. Scenariul este plauzibil, decorurile superbe, monștrii foarte bine creați. Iar Dwayne Johnson se ridica la așteptările noastre. O să vă placă, un film mai mult decât DECENT.

Alien vs Predator (2004, 2007) Da, v-am spus, sunt fan SF, și mi-au plăcut și filmele Alien, și Predator. Sigur, ce a ieșit din alăturarea celor două personaje într-un sigur film nu se ridică nici pe departe la calitatea filmelor originale. Insă, oricât de criticat ar fi AVP, mie mi-a plăcut. Monștrii sunt bine creați, personajele de o inteligență minimă, insă decentă, decorurile bune, mai ales în cel din 2004. De văzut într-o dupămasă când nu aveți chef de gândit prea mult ci doar să vă distrați. BUNICEL.

The Abyss (1989) Extratereștri subacvatici. Asta e ceva nou. Mai ales în ’89. Un scenariu foarte inteligent, transpus în practica de Cameron, înainte să facă Titanicul. Foarte interesant, te ține cu sufletul la gură tot timpul. Si pentru că nepământenii nu sunt ostili, oamenii vor face totul să-i provoace. BUN.

The core (2003) Un film BUNICEL, despre încercarea unor oameni de a ajunge în centrul pământului pentru a salva omenirea de la pieire. O ecranizare modernă a romanului lui Verne „O călătorie spre centrul Pământului”, care prin coincidență a fost și primul roman citit de mine. Si da, merită și cartea!

Tremors (1990) Un film difuzat de mai multe ori la TV. Niște viermi gigantici atacă locuitorii unui sătuc izolat din State. Interesant, original la vremea lui, bine realizat. Merită o geană, fiind cel puțin DECENT.

TimeCrimes (2007) Vai ce film încâlcit. Frustrant de-a dreptul. Când crezi că totul s-a rezolvat…mai apare unul. Dar să nu vă stric povestea. Despre întoarcere în timp…cu o ora în urmă! Foarte bine regizat, realizat, jucat, cu un strop de erotism nevinovat. Un film spaniol cel puțin BUN!

Mission to Mars (2000) O aventură spațială și nu numai. O misiune de salvare spre Marte. Foarte bine jucată, incitantă, cu acțiune continuă. Scorul de pe Imdb e mic în comparație cu prestația filmului. Recomand, între DECENT și bun!

Pontypool (2008) L-am văzut împreună cu mai mulți prieteni, de toate categoriile. Cei nepasionați de SF și horror au început să caște și să vorbească între ei despre altceva. Eu am stat cu sufletul la gură până la sfârșit. Deci, foarte subiectiv. DECENT.

The Thaw (2009) O să-i dau un rating de DECENT unui film foarte criticat și subevaluat pe Imdb. Mie mi-a plăcut. Nu vrea să intre în cărțile de istorie, nu vrea să reinventeze roata. Pur și simplu te ține în suspans o oră jumate. Si intriga și acțiunea sunt plauzibile, iar personajele sunt mai inteligente decât de obicei în astfel de filme. Merită!

The Andromeda Strain (1971, remake in 2008) Un virus care a decimat deja un sat din State e izolat și studiat în laborator. Si se pare că a venit de sus! Dacă iți place aventura amestecata cu rigoare științifică, o să-ți placă filmul. Un film chiar BUN.

Imdb.com

Similar Articles

Comments

  1. imho, Matrix (1) isi merita veneratia deoarece reuseste sa sintetizeze idei filozofice vechi si greuțe, si sa le exprime intr-un mod accesibil, modern si bine comprimat. Astfel a devenit in pop-culture o ancora pentru discutii largi si multe, usurand foarte mult dezbaterile pe teme apropiate, fara sa fi nevoit sa introduci zeci de termeni sau idei ca sa-ti construiesti una noua; intrebi „stiti filmul matrix?”si iti continui instant apoi ideile „bun, deci ca si acolo X, Y bla bla etc”. Astfel seamana intr-un fel zic eu cu „1984”: nimeni nu l-a citit (aprofundat) dar toata lumea are habar la ce te referi cand vorbesti de „wrong-think”, „thought-crime”, „newspeak”, „war is peace”, etc.
    Filmul insusi isi dovedeste valoarea si prin faptul ca e o ceapa. LOL. Are straturi de filozofie, de S.F., dar si de alegorie religioasa (clar vizibila pentru persoanele cu cunostiinte mici-medii despre crestinism) si chiar si politica (feminism) daca-l privesti putin chiorâș si „patrunzator” 🙂 La fel ca alte carti celebre, a ajuns sa fie interpretat sau adoptat de public din te-si-miri-ce extreme, precum miscarea „Red Pill” o mare comunitate de misogini si asociatii lor (identitarieni, barbati albi straight) auto-intitulati astfel fiindca sunt „Treziti” din matricea matriarhala feminista multicultural marxista, vez’doamne 🙂 Cineva pe net facuse o remarca de-o ironie criminala, citez:
    „Red Pillers named their idiotic movement after a scene where a black man tells a clueless white guy that he needs to literally Get Woke, from a movie conceived and directed by two transgender women.” 🙂 😀

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare